About

Welcome to my blog intended for all poetry lovers and nature, trekking and mountaineering devotees.

The first and foremost objective of this blog is to familiarize wider audiences in this country and internationally with the individual opuses of Serbian classical and contemporary poets in English translation. Given that the legacy of Serbian poets is extensive, but unfortunately, has not been widely translated and popularized abroad, it is my intention to make my own contribution, however small, to its promotion, by producing and sharing with all of you the translation of a selection of poems penned by distinguished Serbian authors. You are encouraged to help this site to grow by contributing your own translation and sending comments, suggestions or links to any similar blogs or websites that you follow or are familiar with.

Besides poetry, this site also addresses all lovers of nature and animals keen on travelling, trekking, mountaineering, hiking and other outdoor activities. As I am one of them myself, I wished to share with you photos taken during many a trekking tour of my own, mainly in Serbia. Those of you with similar interests and hobbies who would like to share your photos and mountaineering experiences on this blog are welcome to do so. Your contribution will be much appreciated.

Advertisements

10 thoughts on “About

  1. Divan predlog, ali za sada ću takav poduhvat prepustiti drugima dok još malo ne usavršim italijanski. U svakom slučaju bi me radovalo kad bi neko poslao prevod neke naše pesme na italijanski ili bilo koji drugi jezik. Kako ti stojiš s poezijom? 🙂 Hvala na podršci.

   Like

 1. Predivno, mogu da zamislim koliko truda i ljubavi je bilo potrebno da se jedna ovakva stranica pokrene i održava, gde ću od sada redovno navraćati.

  Like

  1. Verujte, mnogo, s obzirom na to da se verzije prevoda stalno usavrsavaju da bi rezultat bio sto bolji. Hvala na poseti i podrsci, dobrodosli ste uvek. Pozdrav 🙂

   Like

   1. Danas sam ugrabio malo više vremena da pregledam detaljnije site i baš mi je prijalo, obzirom da su pisanje i fotografija moja najomiljenija bežanja iz svakodnevnice. Lepo je videti na slikama rodni kraj koji je desetak hiljda km daleko. Nadam se da ćete postaviti još slika i ako može da budu malo veće rezolucije kako bi ih posmatrao i na tv u.
    Evo daću i ja mali doprinos jednom svojom pesmom.
    Hvala

    Like

   2. Drago mi je da sam vam bar malo približila rodni kraj. To je negde i bila ideja ovog bloga – da onima koji su otišli oživim sećanja , a onima koji nisu upoznati približim Srbiju i njenu kulturu. Nažalost, bavljenje ovim blogom zahteva puno vremena, a drugih obaveza je mnogo, tako da ne mogu dovoljno da mu se posvetim, ali kad god mi se ukaže prilika da nešto prevedem ili otputujem s planinarima, ja to i objavim ili ažuriram već postojeći sadržaj. Molim vas da mi još jednom pošaljete link sa pesmom, ovaj postojeći izgleda ne funkcioniše tako da nisam uspela da pročitam. Slobodno mi šaljite i ubuduće vaše doprinose. Da li i sami pišete? Kanada je zemlja sa predivnom prirodom i pomalo vam zavidim na tom okruženju. Da li i tamo postoje planinarska udruženja? Potrudiću se da rezolucija fotografija bude veća, samo da utvrdim kako to da izvedem. 🙂 Pozdrav

    Like

  1. Uspela sam u medjuvremenu da otvorim link preko računara, sa telefona nisam mogla, tako da je sve u redu. Lepa, emotivna i lična pesma. Koliko sam shvatila ona je deo neke zbirke?

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s